De coach

Jouw personal trainer & coach ( zelfzorg, voeding, loopbaantraject)

Wie is Sylvia?

Ik ben de oprichtster van Studio Samen.  Maar laat ik mezelf even voorstellen: Ik ben leerkracht van opleiding, mama van twee schatten en woog enkele jaren geleden meer dan 100 kg. Ik zat in een neerwaartse spiraal. Ik was zeer negatief ingesteld en vond mezelf een vreeslijke mama. Ik had geen energie om met mijn kids bezig te zijn. Ik was moe en futloos. Iedereen rond mij was een probleem. Tot ik besefte dat ikzelf het probleem creëerde! 

Er moest iets veranderen. Doorheen de jaren kampte ik met overgewicht en had eigenlijk al bijna alles geprobeerd. Van diëtisten tot sporttoestellen in de living, pillekes en zalfjes, … Niks werkte. Maar nu voor de laatste keer, ik moest iets ondernemen, er moest iets veranderen maar wat en hoe?? 

Ik nam zelf een personal trainer bij de arm en liet me omringen met coaches en therapeuten! Top mensen waar ik nog dagelijks dankbaar voor ben dat zij op mijn pad zijn gekomen! 

Met als resultaat dat ik 30 kg vermagerde en een totaal andere mindset kreeg! Ik bruiste van energie en had in alles weer zin! Ik straalde dat ook uit! 

personal trainer, voedingscoach, reiki & massagespecialist

Ik vond dit zo’n fascinerend en fantastisch pad dat ik er mijn missie van maakte om alle mensen die in hetzelfde schuitje zitten, mee te kunnen geven dat het echt wel anders kan en dat het niet hopeloos is! 

Ik schoolde me om tot Personal Trainer. Omdat ik weet dat het niet enkel bewegen is die me bracht tot waar ik nu sta, maar ook een mindset verandering, volgde ik tal van opleidingen betreffende coaching. En om de derde pijler niet te vergeten en waar het eigenlijk allemaal om draait: Een gezonde relatie met voeding kunnen bekomen! Een andere levensstijl starten is niet moeilijk, het volhouden is wat anders. 

Ik geef les in Syntra over de psychologie van je (eet)gedrag en schreef een opleiding “mindfulness coachen voor trainers”

Het is mijn sterkte dat ik ooit stond waar jij nu staat. Geen oordeel, maar hulp. Dat kan ik je bieden. Misschien ben ik wel degene die jou die inzichten kan bijbrengen en even samen dat pad bewandelen om tot jouw doel te komen. Ik bied je een rit aan, stap je in? 

Gevolgde opleidingen

Personal trainer

Ik begon fanatiek te lopen en op m’n eten te letten. Doordat ik mezelf forceerde om direct teveel te lopen en echt niet genoeg at verloor ik al snel gewicht, maar raakte ik ook snel geblesseerd. Alhoewel ik mezelf nog altijd te dik vond begonnen mensen rondom mij zich zorgen te maken, ik stond te mager. 

Om opnieuw wat massa aan te maken, en deze keer geen vet, ben ik meer gaan opzoeken over krachttraining en begon ik naar de fitness te gaan. 

Later ben ik begonnen met bootcamp en crossfit en begon ik pas echt vooruitgang te maken. Tijdens de groepslessen zag ik de positieve invloed die sporten heeft op mensen hun leven en dit wakkerde mijn interesse aan om mensen te gaan begeleiden.

Ondertussen ben ik gestopt met mijn job als laborant, heb ik een reeks cursussen gevolgd (want ik wilde toch iets meer kunnen voorleggen dan enkel de kennis die ik zelf online had opgedaan) En nu werk ik dus als trainer bij Studio Samen. 

Hopelijk kan ik dankzij mijn kennis en eigen traject veel mensen helpen om ook iets actiever, gezonder en gelukkiger te worden.